Medisch Centrum Bussum-Zuid

8 november 2013 – 3 januari 2014

MCBZ

De laatste maanden van het jaar exposeert Ita met diverse schilderijen en enkele beelden in het Medisch Centrum te Bussum. De werken zijn vrij te bezichtigen gedurende werkdagen van 8 – 17 uur.

Piet Heinlaan 50B
1403 TZ Bussum
www.mcbz.nl | Route

Open Serre 23 & 24 november – Cadeaus voor de Feestdagen

Op zaterdag 23 & zondag 24 november van 12-16 uur houdt Ita Open Huis / Open Serre, Tijdens deze Open Serre vindt u een collectie van haar geschilderde, keramieken en bronzen musjes, ijsvogeltjes, roodborstjes en andere vogeltjes. De miniatuurschilderijtjes en beeldjes zijn een leuk en origineel kadootje voor een klein prijsje. U bent op zaterdag- en zondagmiddag van harte welkom!

Heeft u vragen of wensen, neem dan gerust even contact op.

Brasserie Flavours Hilversum

1 oktober t/m 15 mei 2013

Solo expositie in brasserie/lunchroom Flavours te Hilversum, voornamelijk met schilderijen in acryl.

Flavours | Groest 9a Hilversum

Groene Hart Kunstprijs 2013

Groen Hart, Kloppend Hart is het thema van de 8e editie van de Groene Hart Kunstprijs + Publieksprijs 2013. Dit jaar is er ook een extra online publieksprijs beschikbaar gesteld; de KNST Groene Hart Kunstprijs. Kunstliefhebbers kunnen stemmen op hun favoriete kunstwerk. Ita hoort ook dit jaar weer bij de deelnemers en haar werk is van zaterdag 12 oktober t/m vrijdag 8 november 2013 te zien zijn in de Galerie hoeve Rijlaarsdam in Nieuwkoop, aansluitend op de uitreiking van de Kunstprijs op 11 oktober. De beide Publieksprijzen zijn op 3 november bekendgemaakt.

Meer informatie: GroeneHartKunst.nl

Bezoekerscentrum De Trekvogel Flevo-landschap

22 mei tot 15 december 2013

Flevo-Landschap - Expositie in bezoekerscentrum de Trekvogel

Gedurende de zomermaanden exposeert Ita in het bezoekerscentrum De Trekvogel van het Flevo-landschap, gelegen aan de Oostvaardersdijk vlakbij de Lepelaarsplassen.

In meerdere vitrines staan die periode haar kleine bronzen en keramische vogels inclusief ander ruimtelijke objecten centraal. Vanaf 22 september wordt de expositie aangepast en zullen er schilderijen van Ita te bezichtigen zijn, allemaal met natuur als thema.

De laatste drie maanden komen Ita’s grote schilderijen aan de beurt in de bovenverdieping met diverse thema’s als bomen, landschappen en dieren zoals leeuwen. In die periode is het bezoekerscentrum alleen in de weekenden en erkend christelijke feestdagen geopend: op zaterdag van 12-16 uur en zondag van 12-17 uur.

Bezoekerscentrum De Tekvogel
Oostvaardersdiep 16 – 1309 AA Almere – 036 5322449

Weespers aan de Wand 2013 + Open Atelier

Pinksterweekend – 17 t/m 20 mei 2013

Gedurende het pinksterweekeinde bruist Weesp weer van de kunst. Nadat alle jaren theater City of Wesopa het middelpunt was van deze kunstmanifestatie is nu – in een samenwerkingsverband met Stadsherstel Amsterdam – de van Houten kerk de nieuwe locatie voor de hoofdexpositie, samen met de Synagoge aan de Nieuwstraat, de bibliotheek en in etalages bij diverse winkeliers.

De kerk aan de Oudegracht is groter en beter geschikt dan het theater City of Wesopa, waar de kunstexpositie de afgelopen vijftien jaar werd gehouden.

Ita’s werk hangt en staat dit weekeinde in de van Houten Kerk, de Synagoge, de winkel tegenover Blokker in de Slijkstraat & haar waterobject dobbert in de gracht van Weesp ter hoogte van het pand van de ABN-AMRO aan het Groote Plein.

Open Atelier en Waterproject

Gelijktijdig stelt Ita haar huis en tuin aan het Buitenveer te Weesp open voor het publiek met binnenshuis schilderijen, mini-vogeltjes in de serre, groter werk in de kas en (afhankelijk van het weer) fikse schilderijen in de tuin.

Ook de vrolijke ‘Vechtkronkel’ is te bewonderen, het afgelopen seizoen geschilderd door haar leerlingen en geïnspireerd door het werk van schilder/architect Hundertwasser.

Zaterdag en maandag rijden golfkarretjes door Weesp, waarmee u gratis de ateliers af kunt. De halte is direct voor Ita’s huis! Ook het waterproject van Ita dobbert vrolijk in de gracht tegenover de ABN-AMRO bank aan het Groote Plein tijdens Weespers aan de Wand.

Openingstijden Weespers aan de Wand

Vrijdag 17 mei 16.15 – 20 uur
Zaterdag 18 mei 12 – 18 uur
Zondag 19 mei 12 – 18 uur
Maandag 20 mei 12 – 17 uur

Openingstijden Open Atelier Ita

Zaterdag, zondag en maandag van 12 – 17 uur