Schilderij van het Jaar 2016

In samenwerking met o.a. Atelier, Winsor & Newton en de ADAF 2016 organiseert Schilderij van het Jaar voor het 5e jaar een landelijke, vrije schilderwedstrijd voor zowel amateur- als professionele kunstenaars in Nederland en België. Bezoekers van de website kunnen er direct op hun favoriete schilderij stemmen, waarna de 50 hoogst geëindigde schilderijen door een vakjury zullen worden beoordeeld. Ook Ita doet dit jaar weer mee met haar nieuwe werk Materie IV en er kan gestemd worden t/m 30 november. Help jij mee haar schilderij de Publieksprijs te laten winnen? Alvast reuze bedankt!

Het schilderij waarmee Ita meedoet aan de verkiezing van het Schilderij van het Jaar is uitgevoerd in een materie-techniek die zowel sereen als kleurig uit de verf kan komen, zoals te zien in dit landschap in blauwen en gelen. Daarbij is onder meer gebruik gemaakt van grof en fijn zand, boomschors en grassen, grintjes en cement, samen met gedroogde kruiden dik ingebed in acrylverf.

SchilderijvanhetJaar.nl

Weespers aan de Wand 2016 & Open Atelier

Pinksterweekend – 13 t/m 16 juni 2016

Tijdens de negentiende editie van deze Weesper kunstmanifestatie exposeert Ita haar nieuwste werk in de van Houtenkerk. Te zien is onder meer onderstaande pastel collage, uitgevoerd in gemengde techniek op een paneel van 25×85 cm . Ook bent u van harte welkom bij het Open Atelier in de tuin en huiskamer van haar woning op het Buitenveer. Hier kunst u onder meer haar miniatuurschilderijen van vogels, abstract werk, bronzen en keramieken beelden bekijken.

Weespers aan de Wand 2016

Het Weesper kunstspektakel Weespers aan de Wand, met de hoofdexpositie in de van Houten kerk, de Synagoge aan de Nieuwstraat, de bibliotheek en in etalages bij diverse winkeliers geeft ook dit jaar weer een verrassend beeld van wat er in Weesp aan kunst wordt vervaardigd.

De openingstijden van Ita’s Open atelier zijn gelijk aan die van de openingstijden van de expositie: zaterdag, zondag en maandag van 12 tot 17 uur. Vrijdag is het Open Atelier gesloten. Kom langs op het Buitenveer 67, u bent van harte welkom!

Regenboogkerk Hilversum

24 januari – 3 maart 2016

Dit jaar exposeert Ita voor de tweede maal in de Regenboogkerk te Hilversum. Te zien zijn haar nieuwste materieschilderijen waarbij naast acrylverf ook van natuurlijke materialen als zand, fijn grint, plantenresten, schors en cement gebruik wordt gemaakt. Ook staat een collectie van haar bronzen beelden en vogeltjes tentoongesteld.

De expositie wordt geopend door Anneke van der Veer op zondag 24 januari tussen 11.30-12.30 uur en is daarna te bezichtigen. Gelijktijdig exposeert vormgever Jacob Schipper zijn beelden in steen en keramiek in de vitrines van de kerk.

Openingstijden

Zondag na de eredienst 10.30 – 12.30 uur
Dinsdag- en donderdagochtend van 10-12 uur

Adres

Nassaulaan 22 – hoek Koninginnelaan Hilversum