Weespers aan de Wand 2017 + Open Atelier

Voor dit nieuwe expositiejaar en het 20-jarig lustrum van de Weesper kunstmanifestatie Weespers aan de Wand maakt Ita Verwey een keuze uit haar jongste geabstraheerde landschappen en haar recente materieschilderijen in acryl, een stijl die eveneens haar voorliefde heeft. Op de hoofdlocatie in de van Houtenkerk zijn deze landschappen en enkele bronzen beeldjes te zien, alsook in huis en tuin met enkele tuinbeelden in brons, hout en beelden in een nieuw soort gietbeton. Ook bent u van harte welkom bij het Open Atelier in de tuin, kas en huiskamer van haar woning op het Buitenveer, waar u meer van haar miniatuurschilderijen van vogels, abstract werk, bronzen en keramieken beelden kunt bekijken.

Het Weesper kunstspektakel Weespers aan de Wand met de hoofdexpositie in de van Houten kerk, de Synagoge aan de Nieuwstraat, de bibliotheek, het stadhuis en in etalages bij diverse winkeliers geeft ook dit jaar weer een verrassend beeld van wat er in Weesp aan kunst wordt vervaardigd.

Weespers aan de Wand omslag 2017

Op het Groote Plein staat een oldtimer pendelbus gereed om u kosteloos naar een jubileumexpositie van andere Weespers & oud-WadW’ers in de Concertzaal van de Koninklijke Harmonie de Adelaar op de Papelaan te brengen.

Het Open atelier is overal een uurtje korter open als de andere locaties: zaterdag, zondag en maandag van 12 tot 17 uur. Vrijdag is het Open Atelier gesloten. Kom langs op het Buitenveer 67, u bent van harte welkom!

Werken in Beton

Weer eens wat anders: een workshop Werken in Beton! Het is altijd leuk om iets nieuws te leren, dus samen met schildervriendin Marian Blokker toog Ita naar het fort van Nigtevecht. Een prachtige locatie om onder leiding van Ine Mulder van Monumentalista een ontwerp maken voor een gedenkteken en daarna te leren deze in beton te storten. De week daarop werd de bekisting verwijderd en het beeld bijgeschaafd en geschuurd. Ze hebben genoten!

Categorie├źn 2017