Weespers aan de Wand 2013 + Open Atelier

Pinksterweekend – 17 t/m 20 mei 2013

Gedurende het pinksterweekeinde bruist Weesp weer van de kunst. Nadat alle jaren theater City of Wesopa het middelpunt was van deze kunstmanifestatie is nu – in een samenwerkingsverband met Stadsherstel Amsterdam – de van Houten kerk de nieuwe locatie voor de hoofdexpositie, samen met de Synagoge aan de Nieuwstraat, de bibliotheek en in etalages bij diverse winkeliers.

De kerk aan de Oudegracht is groter en beter geschikt dan het theater City of Wesopa, waar de kunstexpositie de afgelopen vijftien jaar werd gehouden.

Ita’s werk hangt en staat dit weekeinde in de van Houten Kerk, de Synagoge, de winkel tegenover Blokker in de Slijkstraat & haar waterobject dobbert in de gracht van Weesp ter hoogte van het pand van de ABN-AMRO aan het Groote Plein.

Open Atelier en Waterproject

Gelijktijdig stelt Ita haar huis en tuin aan het Buitenveer te Weesp open voor het publiek met binnenshuis schilderijen, mini-vogeltjes in de serre, groter werk in de kas en (afhankelijk van het weer) fikse schilderijen in de tuin.

Ook de vrolijke ‘Vechtkronkel’ is te bewonderen, het afgelopen seizoen geschilderd door haar leerlingen en geïnspireerd door het werk van schilder/architect Hundertwasser.

Zaterdag en maandag rijden golfkarretjes door Weesp, waarmee u gratis de ateliers af kunt. De halte is direct voor Ita’s huis! Ook het waterproject van Ita dobbert vrolijk in de gracht tegenover de ABN-AMRO bank aan het Groote Plein tijdens Weespers aan de Wand.

Openingstijden Weespers aan de Wand

Vrijdag 17 mei 16.15 – 20 uur
Zaterdag 18 mei 12 – 18 uur
Zondag 19 mei 12 – 18 uur
Maandag 20 mei 12 – 17 uur

Openingstijden Open Atelier Ita

Zaterdag, zondag en maandag van 12 – 17 uur