Open Serre

Tot aan de kerstvakantie houdt Ita weer Open Serre. Gedurende 2 weekenden zijn haar geschilderde, keramieken en bronzen musjes, ijsvogeltjes, roodborstjes en andere vogeltjes te zien en te koop. Deze miniatuurschilderijtjes en beeldjes zijn een leuk en origineel Sinterklaas- of kerstkadootje voor een klein prijsje.

U bent van harte welkom op 3 & 4 december alsook op 17 & 18 december van 13-17 uur. Laat even weten dat u komt, ook als u speciale wensen heeft.

Wijnkelder Brouwersgracht

18 november t/m 9 december 2011

Wijnkelder Brouwersgracht

Ita’s op een na laatste expostie van 2011 vindt plaats, samen met vijf van haar leerlingen, in de Wijnkelder op de Brouwersgracht met een mooie selectie van haar werk. Haar cursisten hebben zich voor deze gelegenheid laten inspireren door het thema bomen. Het resultaat is een scala aan schilderijen uitgevoerd in acryl en gemengde technieken.

De expositie is vrij te bezichtigen gedurende de openingstijden en (open) proeverijen van de Wijnkelder: op werkdagen en zaterdag van 11 – 17 uur.

Wijnkelder Brouwersgracht – Brouwersgracht 202 Amsterdam – Tel. 020 6243969

Groepsexpositie De Ne9en

Het weekend van 12 en 13 november 2011 exposeert schildersgroep de ne9en schilderijen in de Oude School te Kortenhoef. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 12.00 uur door de heer Adri de Wit. U bent van harte welkom!

Beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur
Er is voldoende gratis parkeerruimte direct gelegen bij de school.

De Oude School Kortenhoefsedijk 145 – 1241 KB Kortenhoef Tel. 0294 231905

Exposanten

Gea Lamme
Janny Nieland
Gerda la Croix
Loes Koopman
Lony de Wit

Marly Niessink
Trudy Rook
Tony Beijdorff
Ita Verwey

Nominatie Talens Palet 2011 in CODA Museum

1 oktober t/m 31 december 2011

Uitgestoken Hand - Nominatie Talens

In het CODA museum te Apeldoorn hangen 2 maanden lang de werken van de winnaars en genomineerden van de TalensPalet Kunstprijs. Ita is een van de genomineerden.

In kunstcentrum de Kunstlinie in Almere is op 29 april Ita Verwey genomineerd voor de Talens Palet teken- en schilderprijs van Nederland.

Uit 42 deelnemers kwam haar schilderij Uitgestoken Hand als winnaar uit de bus. De uitverkozen werken uit de overige provincies werden geëxposeerd in naar het CODA museum in Apeldoorn, waarna het landelijke winnende kunstwerk werd gekozen.

Talenspalet

Elke 3 jaar organiseert Talens Palet landelijk deze teken- en schilderprijs waaraan steeds honderden kunstenaars meedoen. Na de regionale verkiezingen worden in het CODA museum de uiteindelijke winnaars gekozen. Hun werk wordt daar geëxposeerd en vindt dit jaar plaats van 1 oktober t/m 31 december 2011. Het thema voor de Talens Palet had dit jaar een literair inspiratiebron, namelijk een fragment uit het boek Caesarion van Tommy Wieringa: een scène in zee. Momenteel zijn tot eind volgende week de inzendingen uit de regio Almere nog te bezichtigen. Daarna gaan ze voor een korte periode nog naar Lelystad om daarna in het CODA tentoongesteld te worden.

Artikel over nominatie in Weesper Nieuws

Regenboogkerk in Hilversum

11 september t/m 27 oktober 2011

Regenboogkerk Hilversum

Expositie in de Regenboogkerk in Hilversum met beelden en schilderijen. De tentoonstelling wordt zondag 11 september om ongeveer 10.30 uur geopend en is na de eredienst tot ongeveer 12.30 uur te bezichtigen.

Openingstijden
Zondag na de eredienst 10.30 – 12.30 uur
Donderdag van 10-12 uur (Ita is alle donderdagen aanwezig)

Adres: Nassaulaan 22 – hoek Koninginnelaan Hilversum

Zeefdrukken

Zeefdrukken, samen met schildervriendin en oud-leerling Marian Blokker. Ita leerde de fijne kneepjes van het vak van grafisch ontwerpster Mieke Mens tijdens deze workshop in de boerderij van Mieke en haar vriend beeldhouwer Willibrord Huijben aan de Voetangelweg in Abcoude.

Galerie W

12 november 2010 tot 4 februari 2011

Galerie W is een initiatief van de Stichting Beeldende Kunst Weesp en verzorgt een doorlopende expositie in de Hogeweyk van verpleeghuis Hogewey. De Hogeweyk is een wijk waar de dementerende bewoner met een verpleeghuisindicatie zelfstandig buiten rondwandelt, vrijheid voelt, veel groen om zich heen heeft en dus gewoon kan wonen en leven. Het is een wijk met 23 échte woningen, tuinen, steegjes, pleinen, een theater, restaurant, café, supermarkt, concertzaal, kapsalon en nog veel meer. Van 12 november tot 24 december 2010 exposeert Ita er zowel binnen als buiten met bronzen en keramieken beelden.

In de periode van 17 december 2010 tot 4 februari 2011 exposeert zij er haar collectie acryl schilderijen. Galerie W is geopend dagelijks van 10 – 19 uur. U kunt dit combineren met een drankje, lunch of diner in het moderne restaurant van De Hogeweyk.