Weespers aan de Wand 2018 + Open Atelier

Ita

Pinksterweekend – 19 t/m 21 mei 2018

Weespers aan de Wand 2018 Poster

Voor dit nieuwe expositiejaar van de Weesper kunstmanifestatie Weespers aan de Wand maakt Ita Verwey een keuze uit haar jongste geabstraheerde landschappen en haar recente materieschilderijen in acryl, een stijl die eveneens haar voorliefde heeft. Op de hoofdlocatie in de van Houtenkerk zijn deze landschappen en enkele bronzen beeldjes te zien, alsook in huis en tuin met enkele tuinbeelden in brons, hout en beelden in een nieuw soort gietbeton. Ook bent u van harte welkom bij het Open Atelier in de tuin, kas en huiskamer van haar woning op het Buitenveer, waar u meer van haar miniatuurschilderijen van vogels, abstract werk, bronzen en keramieken beelden kunt bekijken.

Het Weesper kunstspektakel Weespers aan de Wand met de hoofdexpositie in de van Houten kerk, de Synagoge aan de Nieuwstraat, de bibliotheek, het stadhuis en in etalages bij diverse winkeliers geeft ook dit jaar weer een verrassend beeld van wat er in Weesp aan kunst wordt vervaardigd.

Op het Groote Plein staat een oldtimer pendelbus gereed om u kosteloos naar een jubileumexpositie van andere Weespers & oud-WadW’ers in de Concertzaal van de Koninklijke Harmonie de Adelaar op de Papelaan te brengen.

Het Open atelier is overal een uurtje korter open als de andere locaties: zaterdag, zondag en maandag van 12 tot 17 uur. Vrijdag is het Open Atelier gesloten. Kom langs op het Buitenveer 67, u bent van harte welkom!

Meer informatie op weesperaandewand.nl

Expositie Schildersgroep de Negen – Oude School Kortenhoef

Expositie De Negen - Kortenhoef

Het weekend van 3 & 4 maart 2018 exposeert schildersgroep de ne9en schilderijen in de Oude School te Kortenhoef. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 12.00 uur door de heer Tony Rook. U bent van harte welkom!

Exposanten

Loes Koopman
Janny Nieland
Ita Verwey
Trudy Rook
Lony de Wit
Tony Beijdorff
Gerda la Croix
Gea Lamme
Marly Niessink

De Oude School is beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Er is voldoende gratis parkeerruimte direct gelegen bij de school. Download hier de poster (PDF) van de expositie.

De Oude School – Kortenhoefsedijk 145 – 1241 KB Kortenhoef – Tel. 0294 231905

Weespers aan de Wand 2017 + Open Atelier

Voor dit nieuwe expositiejaar en het 20-jarig lustrum van de Weesper kunstmanifestatie Weespers aan de Wand maakt Ita Verwey een keuze uit haar jongste geabstraheerde landschappen en haar recente materieschilderijen in acryl, een stijl die eveneens haar voorliefde heeft. Op de hoofdlocatie in de van Houtenkerk zijn deze landschappen en enkele bronzen beeldjes te zien, alsook in huis en tuin met enkele tuinbeelden in brons, hout en beelden in een nieuw soort gietbeton. Ook bent u van harte welkom bij het Open Atelier in de tuin, kas en huiskamer van haar woning op het Buitenveer, waar u meer van haar miniatuurschilderijen van vogels, abstract werk, bronzen en keramieken beelden kunt bekijken.

Het Weesper kunstspektakel Weespers aan de Wand met de hoofdexpositie in de van Houten kerk, de Synagoge aan de Nieuwstraat, de bibliotheek, het stadhuis en in etalages bij diverse winkeliers geeft ook dit jaar weer een verrassend beeld van wat er in Weesp aan kunst wordt vervaardigd.

Weespers aan de Wand omslag 2017

Op het Groote Plein staat een oldtimer pendelbus gereed om u kosteloos naar een jubileumexpositie van andere Weespers & oud-WadW’ers in de Concertzaal van de Koninklijke Harmonie de Adelaar op de Papelaan te brengen.

Het Open atelier is overal een uurtje korter open als de andere locaties: zaterdag, zondag en maandag van 12 tot 17 uur. Vrijdag is het Open Atelier gesloten. Kom langs op het Buitenveer 67, u bent van harte welkom!

Werken in Beton

Weer eens wat anders: een workshop Werken in Beton! Het is altijd leuk om iets nieuws te leren, dus samen met schildervriendin Marian Blokker toog Ita naar het fort van Nigtevecht. Een prachtige locatie om onder leiding van Ine Mulder van Monumentalista een ontwerp maken voor een gedenkteken en daarna te leren deze in beton te storten. De week daarop werd de bekisting verwijderd en het beeld bijgeschaafd en geschuurd. Ze hebben genoten!

Schilderij van het Jaar 2016

In samenwerking met o.a. Atelier, Winsor & Newton en de ADAF 2016 organiseert Schilderij van het Jaar voor het 5e jaar een landelijke, vrije schilderwedstrijd voor zowel amateur- als professionele kunstenaars in Nederland en België. Bezoekers van de website kunnen er direct op hun favoriete schilderij stemmen, waarna de 50 hoogst geëindigde schilderijen door een vakjury zullen worden beoordeeld. Ook Ita doet dit jaar weer mee met haar nieuwe werk Materie IV en er kan gestemd worden t/m 30 november. Help jij mee haar schilderij de Publieksprijs te laten winnen? Alvast reuze bedankt!

Het schilderij waarmee Ita meedoet aan de verkiezing van het Schilderij van het Jaar is uitgevoerd in een materie-techniek die zowel sereen als kleurig uit de verf kan komen, zoals te zien in dit landschap in blauwen en gelen. Daarbij is onder meer gebruik gemaakt van grof en fijn zand, boomschors en grassen, grintjes en cement, samen met gedroogde kruiden dik ingebed in acrylverf.

SchilderijvanhetJaar.nl

Weespers aan de Wand 2016 & Open Atelier

Pinksterweekend – 13 t/m 16 juni 2016

Tijdens de negentiende editie van deze Weesper kunstmanifestatie exposeert Ita haar nieuwste werk in de van Houtenkerk. Te zien is onder meer onderstaande pastel collage, uitgevoerd in gemengde techniek op een paneel van 25×85 cm . Ook bent u van harte welkom bij het Open Atelier in de tuin en huiskamer van haar woning op het Buitenveer. Hier kunst u onder meer haar miniatuurschilderijen van vogels, abstract werk, bronzen en keramieken beelden bekijken.

Weespers aan de Wand 2016

Het Weesper kunstspektakel Weespers aan de Wand, met de hoofdexpositie in de van Houten kerk, de Synagoge aan de Nieuwstraat, de bibliotheek en in etalages bij diverse winkeliers geeft ook dit jaar weer een verrassend beeld van wat er in Weesp aan kunst wordt vervaardigd.

De openingstijden van Ita’s Open atelier zijn gelijk aan die van de openingstijden van de expositie: zaterdag, zondag en maandag van 12 tot 17 uur. Vrijdag is het Open Atelier gesloten. Kom langs op het Buitenveer 67, u bent van harte welkom!

Regenboogkerk Hilversum

24 januari – 3 maart 2016

Dit jaar exposeert Ita voor de tweede maal in de Regenboogkerk te Hilversum. Te zien zijn haar nieuwste materieschilderijen waarbij naast acrylverf ook van natuurlijke materialen als zand, fijn grint, plantenresten, schors en cement gebruik wordt gemaakt. Ook staat een collectie van haar bronzen beelden en vogeltjes tentoongesteld.

De expositie wordt geopend door Anneke van der Veer op zondag 24 januari tussen 11.30-12.30 uur en is daarna te bezichtigen. Gelijktijdig exposeert vormgever Jacob Schipper zijn beelden in steen en keramiek in de vitrines van de kerk.

Openingstijden

Zondag na de eredienst 10.30 – 12.30 uur
Dinsdag- en donderdagochtend van 10-12 uur

Adres

Nassaulaan 22 – hoek Koninginnelaan Hilversum

Weespers aan de Wand 2015

Pinksterweekend 22 – 25 mei 2015

Weespers aan de Wand 2015

Net als de afgelopen jaren doet Ita mee aan de alweer 18e Weesper kunstmanifestatie Weespers aan de Wand. Haar twee nieuwe, grote schilderijen – zoals hiernaast getoond – zijn tijdens het pinksterweekeinde te zien op de hoofdlocatie in de van Houtenkerk op de Oudegracht 69. Ander nieuw abstract werk is te bezichtigen in de synagoge op de Nieuwstraat.

Openingstijden

vrijdag 22 mei van 16.15 – 20.00 uur
zaterdag 23 en zondag 24 mei van 12.00 – 18.00 uur
maandag 25 mei van 12.00 – 17.00 uur

Gooizicht Amaris Hilversum

4 april – 26 juni 2015

Gedurende deze periode is in verzorgingstehuis Amaris een collectie van Ita’s populaire miniatuurschilderijen van mussen, ijsvogeltjes, zwanen, eenden en roodborstjes te zien.

Amaris.nl | Google Maps Route
Paulus van Loolaan 21
Hilversum

Marian Blokker & Ita Verwey – van Houtenkerk Weesp

Poster Expositie van Houtenkerk Weesp

Een weekend lang exposeert Ita samen met collega kunstenaar Marian Blokker in de pittoreske van Houtenkerk (het chocoladekerkje) te Weesp. In de fraaie ambiance van gebrandschilderde ramen exposeren Marian en Ita hun nieuwste schilderijen. Ita laat abstract tot figuratief werk zien uitgevoerd in acryl met gebruikmaking van papier, zand, hout, pasta, cement, lijm, organische materialen en meer. Collega Marian vindt schoonheid in hele gewone dingen die gedachteloos weggegooid worden. In combinatie met verf, zand, ijzer, papier, textiel en bladgoud maakt zij schilderijen en collages in fraaie kleurstellingen. Kom kijken, u bent van harte welkom!

Openingstijden: zaterdag 21 en zondag 22 maart van 11.00 – 17.00 uur
Adres: van Houtenkerk, Oude Gracht 69 Weesp

Uitnodiging & Poster | Routebeschrijving | Google Maps

www.marianblokker.nl