Nominatie Talens Palet 2011 in CODA Museum

1 oktober t/m 31 december 2011

Uitgestoken Hand - Nominatie Talens

In het CODA museum te Apeldoorn hangen 2 maanden lang de werken van de winnaars en genomineerden van de TalensPalet Kunstprijs. Ita is een van de genomineerden.

In kunstcentrum de Kunstlinie in Almere is op 29 april Ita Verwey genomineerd voor de Talens Palet teken- en schilderprijs van Nederland.

Uit 42 deelnemers kwam haar schilderij Uitgestoken Hand als winnaar uit de bus. De uitverkozen werken uit de overige provincies werden geëxposeerd in naar het CODA museum in Apeldoorn, waarna het landelijke winnende kunstwerk werd gekozen.

Talenspalet

Elke 3 jaar organiseert Talens Palet landelijk deze teken- en schilderprijs waaraan steeds honderden kunstenaars meedoen. Na de regionale verkiezingen worden in het CODA museum de uiteindelijke winnaars gekozen. Hun werk wordt daar geëxposeerd en vindt dit jaar plaats van 1 oktober t/m 31 december 2011. Het thema voor de Talens Palet had dit jaar een literair inspiratiebron, namelijk een fragment uit het boek Caesarion van Tommy Wieringa: een scène in zee. Momenteel zijn tot eind volgende week de inzendingen uit de regio Almere nog te bezichtigen. Daarna gaan ze voor een korte periode nog naar Lelystad om daarna in het CODA tentoongesteld te worden.

Artikel over nominatie in Weesper Nieuws