Nominatie Kunstprijs het Groene Hart 2005

Ita Verwey is met haar schilderij ‘Stenen Vlekken’ genomineerd voor kunstprijs het Groene Hart 2005. Het schilderij geeft globaal de Bloemendalerpolder weer tussen Weesp en Muiden, een nieuwbouwproject dat anno 2020 Weespersluis is gaan heten, met nog een stukje van de Krijgsman, de nieuwe wijk bij de kruitfabriek Muiden.

Deze prijs is een initiatief van de stichting Kunstpromotie Groene Hart en wordt tweejaarlijks uitgereikt. Doelstelling is de beeldende kunst in het Groene Hart in de meest brede zin te stimuleren en te promoten. Zo zijn er de afgelopen jaren speciale exposities georganiseerd over befaamde schilders die in het Groene Hart leefden en werkten.

Kunstprijs het Groene Hart 2005

Dit jaar was het thema ‘Het ontsnapte land’ dat de bekende schrijver Geert Mak enige jaren geleden schreef als boekenweekgeschenk. Iedereen die in het Groene Hart woont en zich bezig houdt met beeldende kunst kan meedingen naar deze kunstprijs. Zowel amateurs als professionals kunnen inzenden.

Na de prijsuitreiking op 7 oktober door Geert Mak worden alle werken twee weken lang tentoongesteld voor het publiek. Deze expositie is gratis toegankelijk en is onderdak in het Koetshuis van Galerie Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwveenseweg 59, 2421 LB te Nieuwkoop.

Het is de tweede keer dat Ita Verwey werd genomineerd voor de Groene Hart Kunstprijs. Het betreft een schilderij in acryl met ‘in vogelvlucht’ het gebied tussen Weesp en Muiden waar de omstreden bebouwing van de Bloemendalerpolder is gepland.

Zie voor meer informatie over het Groene Hart www.groenehartkunst.nl